Uusia osaajia kyberturvallisuusalalle koulutuksen ja yritysten yhteistyönä

Yritykset ja koulutussektori ryhtyvät kouluttamaan yhdessä uusia osaajia kyberturvallisuusalalle. Kaksi uutta alan koulutusohjelmaa käynnistyy Business College Helsingissä tammikuussa 2021.

– Kyberturvallisuusala tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia. Yksi tapa vastata tähän kysyntään on kouluttaa motivoituneita aikuisia alanvaihtajia läheisessä yhteistyössä alan yritysten kanssa. Tässä mallissa kartoitetaan yritysten konkreettiset osaamistarpeet varsinaisen koulutusvastuun pysyessä kuitenkin koulutuksen järjestäjällä, toteaa Finnish Information Security Cluster ry:n toiminnanjohtaja Mika Susi.

– Tähän ajatukseen perustuen kumppanuusjäsemme Business College Helsinki sekä jäsenyrityksemme TietoEVRY ja Netox ovat kehittäneet uusia koulutusohjelmia alalle. Olemme osaavaa työvoimaa tarvitseva kasvuala ja siksi hyvin ylpeitä syntyneestä yhteistyöstä, Susi jatkaa. 

– Olemme todella innoissamme näistä kahdesta yritysten kanssa yhdessä suunnitellusta uudesta koulutusohjelmasta: Identity and Access Management (IAM) ja Security Information and Event Management (SIEM). Haku koulutuksiin on parhaillaan käynnissä ja ne käynnistyvät tammikuussa 2021, kertoo koulutuspäällikkö Miikka Merikanto Business College Helsingistä.

– Olemme kasvaneet viime vuodet nopeasti ja kasvun tueksi tarvitsemme osaavia asiantuntijoita. Kyberturvallisuus on meillä keskeisessä roolissa ja erityisesti SIEM osaajista on pulaa. Odotamme innolla nyt alkavaa koulutusohjelmaa sekä yhteistyötä Business College Helsingin kanssa, kertoo Netox Oy:n kyberturvallisuusjohtaja Markku Korkiakoski.

– TietoEVRYn näki uuden tavan löytää ja kouluttaa tekijöitä spesifille alueelle, joka olisi liian suppea suuren organisaation itsensä kouluttaa. Aihekokonaisuus on ajankohtainen ja tärkeä, mutta samalla tehtäviin on melko haastavaa löytää markkinoilta ammattilaisia, toteaa HR Partner Outi Repo TietoEVRY:lta.

Lisätietoja:

Business College Helsinki, Miikka Merikanto, koulutuspäällikkö, miikka.merikanto@bc.fi , 044 775 6438

FISC, Mika Susi, toiminnanjohtaja, mika.susi@fisc.fi , 050 349 5008

TietoEVRY, Outi Repo, HR Partner, outi.repo@tieto.com, 050 388 9593

Netox, Markku Korkiakoski,  johtaja kyberturvallisuus, markku.korkiakoski@netox.fi, 040 660 5369        

Jaa:

Ajankohtaista

Siirry ajankohtaista sivulle »