Tunnustusta kvanttiturvallisen salausteknologian kehittämiselle – FSA tulevaisuuspalkinto PQC-hankkeelle

Kolmentoista organisaation yhteinen PQC- eli Post-Quantum Cryptography -hanke voitti Finnish Security Awards 2020 tulevaisuuspalkinnon. Hankkeessa kehitetään kvanttiturvallista salausteknologiaa. Tänä vuonna etänä toteutetun gaalan yhteydessä palkinnon vastaanottivat SSH Communications oyj:n Niklas Nordström ja Jorma Mellin.

– Olen todella kiitollinen ja ylpeä saamastamme palkinnosta. Lämmin kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat olleet tekemässä tärkeää työtä tulevaisuuden eteen. Tämä palkinto meille kaikille yhteinen, korostaa hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Mellin.

PQC-hankkeessa ovat mukana yritykset Advenica, Bittium, Insta, Sectra, SSH ja Tosibox sekä tutkimusorganisaatiot Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto ja VTT. Mukana on myös kansallisen turvallisuuden kannalta keskeisiä viranomaisia. Business Finland on myöntänyt hankkeelle merkittävän tuotekehitysavustuksen.

– Kvanttiturvalliset algoritmit ovat oleellisia koko digitaalisen yhteiskunnan toiminnalle. Vaikutus ulottuu tavallisesta kansalaisesta aina kansalliseen turvallisuuteen asti. Hanke on myös erinomainen esimerkki suomalaisesta poikkihallinnollisesta julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöstä, muistuttaa Mellin.

Jaa:

Ajankohtaista

Siirry ajankohtaista sivulle »