Toiminnanjohtajan blogi: ”Kyberturvallisuus on nostettava osaksi maamme tarinaa”

Se on hienosti sanottu. Näin nimittäin todetaan merkittävien suomalaisyritysten esittäessä yhdessä keinoja etumatkansa kasvattamiseen digitalisaatiossa ja vihreässä taloudessa. Elinkeinoelämän Digital Game Changers -kasvuhankkeen visiot ja toimet ovat Suomen tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeitä juuri nyt. 

Ilman tietoturvaa ei ole luotettavaa digitalisaatiota

Digital Game Changers sisältää aloitteita miljardiluokan investoinneille digitaaliseen asiakas- ja palvelukokemukseen, teollisiin prosesseihin, tuottavuuden kehittämiseen, etätyöhön, ilmastoratkaisuihin – ja mikä tärkeintä – myös niitä kaikkia yhteen nivovaan tärkeään teemaan eli tietoturvallisuuteen. Ilman sitä ei nimittäin ole perustaa yhdellekään luotettavalle digitaaliselle ratkaisulle. Kyberturvallisuus on olennainen osa liiketoimintaa, kansallista turvallisuutta ja yhteiskuntamme kriisinkestävyyttä.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLA:n digibarometrissa kävi ilmi, että suomalaisella yrityskentällä on tarvetta panostaa lisää kyberturvallisuuteen, jotta emme jää kilpailijoistamme jälkeen. Sama pätee julkiseen hallintoon ja sen tehokkuuteen.

Meillä Suomessa on runsaasti kyberturvallisuusalan kovan luokan teollisuutta ja tutkimuslaitoksia, kuten yhteistyössä Business Finlandin kanssa kokoamamme Suomen kyberturvallisuustarjooma osoittaa. 

”Kyberturvallisuusala mahdollistaa Suomen pysymisen mukana kansainvälisessä kilpailussa. Ilman turvallisuutta ei ole onnistunutta digitalisaatiota”

Tarjolla kasvua, työpaikkoja ja uusia avauksia vientiin

Hankkeessa todetaan, että Suomella on nyt kirin paikka ja digitaalisten investointien sekä julkisen innovaatiorahoituksen hetki on nyt. Se on täysin totta. Kansallisten investointien lisäksi EU:n elvytysrahoituksesta on ohjattava panostuksia turvalliseen digitalisaatioon. 

Alallamme suomalaisten yritysten koko on kansainvälisesti vertailtuna edelleen varsin pieni, ja myös julkishallinnon määrätietoiset investoinnit kyberturvallisuuteen ovat vielä antaneet odottaa itseään. Nyt alan potentiaali tulee tunnistaa ja se tulee ottaa täysimääräiseen käyttöön läpi elinkeinoelämän ja yhteiskunnan.

Maailmanluokan kyberturvallisuustuotteilla, -palveluilla ja innovaatioilla on juuri nyt kasvavaa globaalia kysyntää kaikilla toimialoilla. Siksi investoinnit voivat maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti talouskasvun, työpaikkojen ja viennin muodossa. Tulevassa budjettiriihessä yritysten viestiä on siis syytä kuunnella tarkoin.

Kyberturvallisuusala mahdollistaa pysymisemme mukana kansainvälisessä kilpailussa

Alamme yritysten puolesta on helppo todeta, että meillä on Suomessa poikkeuksellisen osaava ja kattava kyberturvallisuussektori, joka voi työllään mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan digitalisaation – eikä erheisiin tässä suhteessa ole enää varaa, mikäli haluamme pysyä mukana kovassa kansainvälisessä kilpailussa.

Hankkeen perustana on viesti, jonka alamme voi allekirjoittaa vahvasti – investointeja tarvitaan nopeasti ja ne on kanavoitava uudistumiseen ja kasvuun. Siten kyberturvallisuus voi todella nousta osaksi maamme tarinaa. Kirjoitetaan se yhdessä.

Digital Game Changers on Pekka Lundmarkin aloitteesta käynnistetty kansallinen kasvuprojekti, jossa ovat olleet mukana Nokia, ABB, Cargotec, Finnair, Fortum, Konecranes, Kreab, Neste, OP Ryhmä, Varusteleka, VTT ja Wärtsilä.

Jaa:

Ajankohtaista

Siirry ajankohtaista sivulle »