Täsmäkoulutuksella kyberturvallisuusalalle – kentällä tarvitaan lisää tulevaisuuden tietoturvaosaajia

Kaikki ympärillämme digitalisoituu vauhdilla. Kehittyvä teknologia mahdollistaa meille entistä tehokkaamman tuotannon ja toiminnan, mutta samalla siitä nousee uusia ja monimutkaisia riskejä, joihin organisaatioiden on nyt kyettävä vastaamaan. Kyberturvallisuudesta on siksi tullut yhä suurempi osa arkeamme työssä ja kotona.

Kyberturvallisuusala työllistää yhä enemmän monipuolisia ammattilaisia

Lähes kaikkien alojen yritykset investoivat kasvavasti kyberturvallisuuteen, mutta niiden on vaikea löytää työntekijöitä, joilla on juuri oikeita taitoja yrityksen tarpeisiin.

Yli puolet jäsenyrityksistämme kärsii osaajapulasta ja työvoiman saatavuus on tällä hetkellä yksittäinen merkittävin kyberturvallisuusalan kasvua hidastava tekijä”, kertoo Kyberala ry:n toiminnanjohtaja Mika Susi. 

Sama tilanne on monella muulla kyberturvallisuusosaamista edellyttävällä elinkeinoelämän sektorilla. Korkeakouluihin on syntynyt viime vuosina kyberturvallisuuden ohjelmia ja ne ovat olleet suosittuja. Kovia ammattilaisia arvostetaan, mutta useita vuosia kestävä koulutus ei kuitenkaan aina ehdi vastaamaan nopeasti muuttuvan liiketoimintaympäristön asettamiin tarpeisiin. Tehokkaille ja nopeille alalle valmentaville koulutuksille on siksi kasvavasti tilausta. Johonkin toiseen ammattiin opiskelleelle tai muutoin täydennyskoulutusta tarvitsevalle on syntynyt uusia väyliä kiinnostaviin tietoturvatehtäviin.

Me Academic Workilla olemme viimeisen muutaman vuoden aikana huomanneet, että asiakasyrityksemme kärsivät enenevissä määrin tietoturva-ammattilaisten pulasta. Olemme halunneet tuoda tähän ratkaisun ottamalla kyberturvallisuuskoulutuksen osaksi sisaryhtiömme AW Academyn koulutustarjontaa. Tämä tarkoittaa, että koulutamme 12 viikon intensiivikoulutuksella asiakasyrityksellemme tietoturva-asiantuntijoita paikkaamaan osaajapulaa, kertoo Academic Workin Education Program Specialist Marcin Arcisz

Nopea väylä vakituiseen työsuhteeseen

Mikä parasta, valmistumisen jälkeen opiskelijaa odottaa vakituinen työsuhde tietoturva-asiantuntijana yrityksessä. Kyberturvallisuusalan merkittävä suomalaisyritys Nixu on lähtenyt hyödyntämään täsmäkoulutuksen tarjoamia mahdollisuuksia. 

Tietoturva-alalla on monenlaisia työtehtäviä ja huutava pula osaajista. Työllistymisessä alalle auttavat esimerkiksi aiempi osaaminen muilta toimialoilta tai tietotekninen suuntautuminen yhdistettynä sopivaan täydennyskoulutukseen, kertoo Market Unit Leader Tommi Vihermaa Nixulta.

Nixu haki kevään aikana opiskelijoita 12 viikon mittaiseen maksuttomaan intensiivikoulutukseen, jonka aikana tullaan perehdytään kattavasti kyberturvallisuuden eri osa-alueisiin ja työskennellään samalla tiiviisti asiantuntijoiden ohjauksessa. 

Koulutusohjelmalla etsimme uusia tulevaisuuden huippuosaajia auttamaan asiakkaitamme tietoturvahaasteissa. Koulutuksen läpäisseet pääsevät työskentelemään työympäristössä, jossa saa oppia joka päivä uutta ja kehittyy nopeasti taidoiltaan uudella urapolulla, korostaa Vihermaa.

Jokaisella on koulutustaustasta riippumatta mahdollisuus aloittaa oma tiensä kyberturvallisuuden kiehtovaan maailmaan tehokkailla koulutuksilla. Jokaista osaajaa tarvitaan pitämään digitaalinen yhteiskunta pyörimässä turvallisesti – nyt ja tulevaisuudessa! 

Jaa:

Ajankohtaista

Siirry ajankohtaista sivulle »