Nuorten valkohattuhakkerihaaste ”Generation Z Challenge” käynnistyy – Hakkeroi laillisesti ja eettisesti

Finnish Information Security Cluster – Kyberala ry käynnistää yhdessä yritysten ja viranomaisten kanssa ”Generation Z Challenge – Hack With Industry” -valkohattuhakkerihaasteen. Verkossa suoritettavista hakkerointitehtävistä koostuva haaste on suunnattu tietoturvallisuudesta ja hakkeroinnista kiinnostuneille 13–18-vuotiaille nuorille.

Eettinen hakkerointi ohjaa nuoria tietoturvallisuuden pariin

Valkohattuhakkeri on luvallisesti haavoittuvuuksia tietojärjestelmistä etsivä tietoturvatestaaja. Hankkeen tavoitteena on ohjata hakkeroinnista kiinnostuneita nuoria toimimaan eettisesti ja lainsäädäntöä noudattaen. Samalla heitä kannustetaan kouluttautumaan ja työllistymään tulevaisuudessa tietoturvallisuusalalle. 

– Meillä on Suomessa paljon nuoria osaajia, joilla on mahdollisuus kehittyä tietoturvan huippuammattilaisiksi. Kyberturvallisuusalan yritykset työllistävät jo tällä hetkellä huomattavan joukon valkohattuhakkereita, kertoo Kyberala ry:n toiminnanjohtaja Mika Susi.

Laillisen hakkeroinnin periaatteet tutuksi

Hakkerointi voi käsitteenä luoda mielikuvan laittomuuksista, mutta valkohattuhakkerit ovat verkossa aina hyvän puolella. Hankkeen merkittävänä tarkoituksena on estää hakkeroinnista kiinnostuneita nuoria ajautumasta lain väärälle puolelle. Siksi mukana haasteen toteutuksessa on myös Keskusrikospoliisi. 

– On tärkeää, että nuorille tarjotaan mahdollisuuksia tuoda esiin omaa osaamistaan ja samalla muistutetaan hakkerointiin liittyvästä vastuusta. Tempauksen avulla haluamme lisätä tietoa siitä, mikä toiminta on laillista ja missä menee lainsäädännön raja. Lisäksi muistutamme, että osaajia tarvitaan jatkossa yhä enemmän myös julkishallinnossa. Keskusrikospoliisi osallistuu haasteeseen osana kyberrikollisuuden varhaisen puuttumisen kehittämishanketta, kertoo poliisin kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö Mikko Rauhamaa.

Haasteita voi suorittaa turvallisella verkkoalustalla

Haaste koostuu useista alan ammattilaisten laatimista hakkerointitehtävistä, jotka vaativat vaihtelevasti teknistä osaamista. Haaste toteutetaan lipunryöstö (capture the flag) -periaatteella ja eritasoisten haasteiden suorittamisesta voi kerätä pisteitä. Parhaat suoritukset palkitaan.

– Tästä voi avautua jopa mahdollisuus kesätyö- tai harjoittelupaikkaan kyberturvallisuusalan yrityksessä tai viranomaisessa, muistuttaa Susi.

Generation Z Challenge – Hack with Industry käynnistyy tiistaina 9.3.2021 ja haasteet avataan osoitteessa www.challenge.fi

Mukana haasteen toteutuksessa ovat 2NS, Nixu, Elisa, F-Secure, Solita, Fraktal, Visma, Kyberala ry, HelSec, Keskusrikospoliisi sekä digi- ja väestötietovirasto.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Mika Susi, 0503495008, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Jaa:

Ajankohtaista

Siirry ajankohtaista sivulle »